JoRunn Westeraas & Stig Nilsson
 
Scenekunst, MANUS & KOMPOSISJON

Kulturarbeidere med mye på samvittigheten

Jorunn Westeraas (født 15. september 1971), sanger, sangtekstforfatter, låtskriver, komponist og produsent fra Sandefjord, bosatt i Fredrikstad. Hun har bidratt på mange cd-produksjoner med tekster og komposisjoner som musiker eller solist, er brukt som korist i flere sammenhenger, og utga høsten 2012 sin egen cd «Jorunn». Nye singler og EP-er utgitt i 2018 og 2019 finner du på Spotify og alle de største strømmetjenestene.

Hun har også skrevet musikken til «Købermysteriet», en musikal til manus av ektemannen og dramatikeren Stig Nilsson. Westeraas har ellers levert komposisjoner til filmen «Anderledesungen», har fått fremført verker for både kor og korps, og spilte i 2017 inn barneplaten «Dikt om dyr», i samarbeid med produsent Sverre Dæhli og basert på en bok av Astrid Dybing. 

Jorunn Westeraas har ellers lang erfaring som popartist, janitsjarmusiker og musikklærer. Hun opptrer som sanger, og spiller selv gitar, saksofon og piano.

Stig Nilsson (født 24. november 1952) er forfatter, dramatiker, tidligere høyskolelærer i journalistikk og journalist i avis, radio og fjernsyn. Han fikk Prøysenprisen i 1976 for sin debut-LP, NOPAs pris Årets verk i 1994 for sin debut som dramatiker, og både Nordeas Kulturpris og Fylkeskulturprisen i Møre og Romsdal i 2010. 

Nilsson har skrevet om lag 300 sanger og sangtekster til egne plateproduksjoner og for en rekke artister som: Sissel Kyrkjebø, Jørn Hoel, Frode Alnæs, Lynni Treekrem, Hanne Krogh, Arja Saijonmaa, Tor Endresen, Karoline Krüger o.a. Om lag 200 av dem innspilt og utgitt på plate. Nye singler der Stig Nilsson selv fremfører sine sanger finner du på Spotify og alle de største strømmetjenestene.

Stig Nilsson har utgitt tre egne album og forfattet ni bøker, blant dem tre biografier om henholdsvis dirigenten Per Oddvar «Prots» Hildre, musikeren Frode Alnæs og sangerinnen Sissel Kyrkjebø, de to siste på Aschehoug forlag.

.Felles musikalprosjekter

Bortsett fra samarbeidet om musikalen «Købermysteriet» på Hankø i 2014, med blant andre Bjørn Skagestad og Maria Arredondo i to av de ledende rollene, er det mer fellesprodusert musikkteater på gang: 

Litteraturfestivalen «Ord i grenseland» har inkludert i sitt offisielle program det dramatiske verket «Skrivesperre», som dermed får urpremiere under festivalen i september 2019. 

Det foreligger også planer om produksjon fire-fem nye oppsetninger på Østsiden eller i Gamlebyen i årene som kommer: den satiriske voksen-musikalen «Har vi bruk for mannen?», «Benny rømmer til Syden», en spennende familieforestilling om geiter, høns og andre dyr tilknyttet Gamlebyen og bydelens geit- og fjærkreavlslag, «Baluba fanger et spøkelse», en musikal for alle aldersgrupper, basert på spøkelseshistorier folk i Gamlebyen har hørt eller lest, «Josef» en kirkemusikalsk kantate i samarbeid med ressurspersoner i Borg bispedømmeråd, og etter hvert «Donke-Jons hemmeligheter», en saftig voksenmusikal spunnet rundt historien om den sagnomsuste «Donke-Jon», som egentlig het John Larsen, handelsborger og høker i Gamlebyen midt på 1800-tallet, og som lot servere brennevin fra dunker i Donkejon-gårdens kjeller, derav kallenavnet. Sistnevnte er planlagt som en helaftens, utendørs musikal på torvet i Gamlebyen, med Donke-Jongården som kulisse, og i samarbeid med Foreningen Gamle Fredrikstad og lokalhistoriker Trond Svandal.

Musikalen «Snømannland» hadde urpremiere i november 2018 i regi av Marit Dullaert Grytnes i Colombine Scene- og livskunst, i samarbeid med musikkorpset Tempo og Kristiansund Kulturskole. Kritikkene var overveldende og alle forestillingene var utsolgt. 

Musikalen «Lady Arbuthnott - frua på Elverhøi»  settes opp for 24. året på rad i 2019, er sett av mer enn 75.000 publikummere og har allerede solgt nærmere 2.000 billetter til årets 11 forestillinger.  

Les mer om vår teatervirksomhet ved å klikke på fanen «Teater-premierer».